2012. március 28., szerda

Lady Gaga bal kézzel ír

Az extravagáns énekesnő Stefani Joanne Angelina Germanotta néven született 1986. március 28-án New Yorkban. Büszke olasz gyökereire, és ma már nagyon hálás a szüleinek, hogy kiskorában odaültették a zongora elé. Tizenévesen a város leghíresebb művészeti iskolájában tanulhatott. Majd dalszövegeket írt már befutott sztároknak. S bár a new yorki klubvilág már ismerte énekesnőként 2008-ban a világ is megismerhette nevét. Bár akkor őt már egy Queen-sláger után Lady GaGának hívták. Első albuma pedig a The Fame (A hírnév) címet viselte. S ez be is jött! A lemezt elkapkodták, s csupa jó kritikát kapott. Mára a popzene egyik legmeghatározóbb alakjává vált.
Apja gyermekkorában mindent megpróbált, hogy átszoktassa jobbkezesnek, amíg egy orvos el nem magyarázta neki, hogy ez nem fog sikerülni. Így aztán Lady Gaga a bal kezével ír. És van a bal oldalával kapcsolatban egy különlegessége is. Abban hallgatott az apjára, hogy testének legalább az egyik fele normális maradjon. Balkezes lévén a bal felét választotta, és csak oda kerültek rá a tetoválások.
Ez az idézet is ott van a balján kedvenc költőjétől: „Kutassa ki azt az okot, ami írásra készteti, vizsgálja meg, vajon gyökerei szíve legmélyére nyúlnak-e, vallja meg, hogy belehalna-e, ha nem írhatna. Ez a legfontosabb: éjszakája legcsöndesebb órájában kérdezze meg: kell, hogy írjak?.”

Itt pedig egy kis jelenet látható amint a „szörnyecskék”-nek, azaz rajongóinak oszt autogramot.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése